Karin ruokavalio siis muuttui pari viikkoa sitten kun jätin siltä kaikki teolliset ruuat pois. Piti keksiä myös uudet makupalat, ja vinkin sain eräältä foorumilta. Hain kaupasta possun kieltä ja sydäntä, ja tarkoitus oli tehdä niistä makupaloja. Se ei käynytkään niin helposti mitä olin kuvitellut.
Kun Peto oli pieni, sehän söi kaikkia lihoja ihan ruuakseen. Vieläkin sydän on sen herkkua, ja se kyllä taas näkyi. En ehtinyt edes ottaa sydäntä pöydälle, kun se oli kiehnäämässä ja varastamassa sitä. Samaan aikaan kun leikkelin sydäntä kattilaan kiehumaan, oli mun laitettava sitä Pedon lautasellekin, tai se olisin saanut siltä hammasta. Oikeesti, nyt muistan miksi sen nimeksi tuli Peto :D
LISÄÄÄ!!!!
Samalla kun Peto söi herkkuja omasta kupistaan, pääsin vihdoin töihin.
Sydän
Seuraavana sydänpalat löytyivät kattilasta
Keitin sydämen paloja noin 20 minuuttia, jonka jälkeen annoin niiden jäähtyä ennen seuraavaa vaihetta.
Tämän jälkeen leikkasin keitetyt palat vielä pienemmiksi paloiksi leivinpaperinpäälle pellille
Lopulta pelti uuniin, 50 astetta ja noin reilu tunti. Kääntelin paloja aina välillä, jotta ne kuivuisivat molemmilta puolilta tasaisesti. Kun ne olivat kuivahtaneet, pelti ulos uunista ja tulos näytti tältä
Kuivatut palat ovat sinällään vielä liian isoja Karille, joten pilkoin niitä vielä lisää
Nyt Karilla on sekä pakkasessa, jääkaapissa ja mun takin taskussa tuoreita, lisäaineettomia herkkuja. Ja menevät muuten hyvin kaupaksi. Viimeksi keitin kolme sydäntä, joiden hinnaksi taisi tulla yhteensä noin 5€. Veikkaan, että nämä herkut riittävät vajaaksi kuukaudeksi. Eli halpojakin ovat, mitä nyt vähän vaativat vaivaa. Mutta eivät kuitenkaan ihan hirveesti, ottaen huomioon miten herkullisia ne ovat koirien mielestä, ja myös terveellisiä.
Kommentit