Ajattelin aloittaa uuden osion, eli vaatteiden tekoa koiralle. Käpy tarvitsee niitä jo ennen lumen tuloa, joten kohta tarvitsee alkaa tekemään tälle talvelle uusia pukuja. Sitä ajatellen, tilasin pari viikkoa sitten Amazon.comista kolme neulomiskirjaa, missä on ohjeita vaan koirille. Tässä on arviot kirjoista, mitään ohjetta en ole vielä tosin kokeillut.

elokuu08osa1017.jpg

Stylis knits for dogs (Ilene Hochberg)

elokuu08osa1026.jpg

Tässä kirjassa on ihan kivan näköisiä ohjeita, mutta suurin osa näyttää nopeasti tehdyiltä. Osa on koirille liian isoja, osa taas näyttävät kiristävän. Lisäksi malleista ei ole mielestäni kunnon kuvia, eikä myöskään kaavoja ole näkyvissä.

elokuu08osa1027.jpg
elokuu08osa1028.jpg

elokuu08osa1029.jpg

Doggy Knits (Anna Tilman)

elokuu08osa1020.jpg

Tässä kirjassa on hyviä kuvia, mutta paljon myös zoomauksia, jotka tosin tuovat luovaa vaikutelmaa, mutta eivät kerro mitään vaatteen istuvuudesta tai kaavoista. Kaavat siis puuttuvat myös tästä, ja osa malleista on samantyyppisiä kuin mitä edellisessäkin kirjassa.

Mutta outouksiakin löytyy. Esimerkiksi tämä huovutettu "loimi" whippetillä, ei mitä luultavimminkaan suojaa koiraa ollenkaan. Turhimpia vaatteita mitä olen koskaan nähnyt.

elokuu08osa1022.jpg

Kun taas sitten tämä hieman yli-iso villapaita isolla koiralla näyttää jopa ihan hauskalta idealta:

elokuu08osa1023.jpg

Pari muuta inspiroivaa mallia

elokuu08osa1024.jpg

Tämä näyttää muuten hyvältä, mutta ei mitään lämmittävää osaa kaulan auleella, eikä myöskään tarpeeksi pitkä selkäosa. Puhumattakaan niistä takajaloista.
elokuu08osa1025.jpg

Dogs in Knits (Judith L. Swartz)

elokuu08osa1018.jpg

Tämä oli kolmikon paras kirja, vaikka mallit ovatkin perusluokkaa, mutta niistä on kuitenkin selkeät kuvat monesta eri kulmasta, sekä kaipaamani selkeät ohjeet kaavoineen.

elokuu08osa1019.jpg

Olen ajatellut tehdä Kävylle koko puvun, niin että siinä olisi takajalatkin. Useimmissa malleissa koiran takajalat ja niiden lihakset on unohdettu kokonaan, eikä näissäkään kirjojen malleissa ollut poikkeuksia. Mutta jotta puku olisi käytännölllinen, tarvitsee siihen varmaan selkään tehdä vetoketju selkään. Olen varma, ettei ensimmäinen tai vielä ehkä toinenkaan puku ole paras ja käytännöllinen, mutta tavoitteenani on kehitellä mahdollisimman käytännöllinen, lämmittävä ja istuva neulepuku Kävylle, ja sitä myöten ehkä myös kaava muillekin koirille.