Eilen aamulla suuntasimme taas kohti kissanäyttelyä, ja tällä kertaa matka ei onneksi ollut pitkä. Eli olimme kotinäyttelyssämme Tampereen messukeskuksessa, jossa oli näytillä myös noin 700 muuta kissaa. Tällä kertaa Ansa ei ollut enää niin jännittynyt kuin aiemmin, vaikkakin yhä kaikki äänet ja hajut vähän pelottivat.

toukokuu09osa5013.jpg

Nyt Ansa malttoi olla sylissäkin nätisti kun odoteltiin omaa vuoroa ja laitettiin turkkia  kuntoon.

toukokuu09osa5018.jpg

Meidän vuoromme tuomarilla oli päivän alussa, ja saman värisiä kissoja Ansan kanssa oli nyt tällä kertaa kaksi muutakin. Ansalla oli tällä kertaa tuomarina Charles Spijker Englannista, ja näin hän kommentoi Ansaa:

Tyyppi: well developed body, enjoying ex appetite :)

Pää: In development, ex profile, forehead ok, a bit pinchead in muzzle now

Silmät: large & expressive, medium blue colour

korvat: ex ears but still a bit high set (age)

Turkki: lenght ok for age, well presented

Häntä: lenght fit to the body

Kunto: ex condition

Yleisvaikutelma: sweet girl

Arvostelutulos: EX1

toukokuu09osa5020.jpg

toukokuu09osa5023.jpg

toukokuu09osa5025.jpg

Tällä kertaa Ansalla oli kilpakumppaneitakin eri luokissa, mutta olivat samaa väriä. Toinen oli Ansan sisko Vel-Vet, ja toinen taas eri kasvattajan pentu. Eli jos saman värisiä leikkaamattomia/leikattuja kissoja on kolme tai enemmän, voidaan järjestää värin paras. Nyt sellainen siis oli Ansallekin mahdollista, ja se toi meille taas lisää kokemusta. Minttu esitti Ansan värin parhaan valinnassa.

toukokuu09osa5026.jpg

toukokuu09osa5027.jpg

Voittajaksi nousi nuori pentu. Ansa oli liian teini ja kehittymätön, ja Ansan sisko taas oli suhteellisen ohuessa turkissa.

Kuvittelin, että meillä olisi ollut sitten loppupäivän vapaata, ja Ansa pääsi häkkiin taas rentoutumaan ja minä pääsin kiertelemään kojuja ja katselemaan muita kissoja. Näinkin erittäin hienon bengalipennun Bertan, jonka elämää olen netistä seurannut jo syntymästä lähtien.

toukokuu09osa5042.jpg

toukokuu09osa5043.jpg

Meidän vieressä samassa seurueessa olivat taas Ansan isukki Luca, nuori uros Ar-Mani, Ansan velipuoli Nero ja pari muutakin Ansan sukulaista.

Luca

toukokuu09osa5030.jpg

toukokuu09osa5032.jpg

Nero

toukokuu09osa5039.jpg

Ar-Mani

toukokuu09osa5036.jpg

 

Jossain vaiheessa kuulin onneksi kuulutuksen, jossa mainittiin tuomarillemme haluttavat kissat tuomarin paras valintaa varten. Nuorten luokassa oli sitten Ansan numerokin, joten sinnehän oli mentävä, vaikka en ollut siihen varautunut. Eli tuomarin paras valinnassa Ansa kilpaili muita samalla tuomarilla olleita nuoria naaraita vastaan, ja tällä kertaa kilpakumppaneina oli kolme pyhää birmaa. Tuomari tykkäsikin niistä enemmän, joten meillä ei ollut mahdollisuuksia voittoon. Mutta hyvää kokemusta tuli meille kummallekin, ja Ansa tosiaan tarvitsee vain kasvuaikaa.

Kiva näyttelypäivä siis taas takana, ja seuraavana on vuorossa Hyvinkään näyttely kesäkuun alussa. Tavataan taas siellä!