Kaverilla on nyt minibulli Nemo etsimässä kotia, joten linkitän tännekin Nemon kodin haun.

Lisää luettavissa siis Kiiran ja Hennin blogista

--

10. huhtikuuta 2009

Nemo etsimässä sitä omaan kotia

Nemo saapui meille eilen etsimään uutta kotia. Herralle siis etsitään bullin sielunelämää tuntevaa loppuelämän kotia.

Jos miettii antavansa Nemolle uuden kodin, tulee miettiä asiaa monelta kannalta. Näitä helpottaakseni laitan tähän listaa asioista, jotka mielestäni ainakin tulee ottaa huomioon. Varmasti jotain unohtuu ja jotkut asiat varmasti muuttuvat ajan kanssa, mutta tässä tämän hetken mietteitä.

- on sitouduttava Nemonn myötä ja vastoinkäymisissä. Sille on kyettävä tarjoamaan loppuelämän koti.

- Tulevan omistajan/jien tulee miettiä myös mahdollisia kauhuskenaarioita. Entä jos he eroavat, perustaa perheen jne. miten koiran kanssa tullaan silloin toimeen ja miten asiat hoidetaan?

- ollaanko koiraan valmiita panostamaan arjesta paljon aikaa. Nemo on nuori koira, se ei ole iältään enää ihan pikkupentu, mutta sielultaan kyllä. Se tarvitsee paljon aikaa ja keskittymistä, jotta siitä saadaan muokattua omaan arkeen ja perheeseen sopiva koira.

- Asiat eivät tapahdu hetkessä, ja Nemolle täytyy olla valmis antamaan aikaa sopeutua uuteen elämään.

Nemo käyttää mm. näykkimistä huomiohakuisena toimintona. Jos joku asia ei miellytä sitä (esim. sen riekkuminen estetään fyysisesti) se saatta purkaa turhautumistaan napsimalla. Tämä ei ole varsinaisesti puremista, mutta sattuu kyllä. Tällaiseen käytökseen toki kiinnitämme jo meillä huomiota, mutta emme voi taata, etteikö tällainen "kokeileminen" ilmenisi myös uudessa kodissa.

Meillä Nemo on sopeutunut kohtalaisen nopeasti meidän arkeen. Viimeeksi kun se oli hoidossa, meni noin 3 päivää, että elämä alkoi olla lähellä tavoiteltua normaalia. Tätä emme tietenkään voi taata kenellekään muulle :) Joka tapauksessa poika on hyvin muokattavissa ja helposti kontaktoitavissa, varsinkin nameilla.

Itse näkisin, että Nemo olisi helpoin sijoittaa ainoaksi koiraksi. Se tulee ainakin toistaiseksi toimeen ihan kaikkien, niin poikien kuin tyttöjenkin kanssa, mutta jotta uuteen kotiin asettuminen kävisi helpoiten, voisi olla parempi, ettei "laumautumisen" pelkoa ole, ja koiraan saadaan vaikutettua mahdollisimman paljon.

Joka tapauksessa Nemoa täytyy tulla katsomaan tänne meille Tampereen Hervantaan, ennen kuin minkäänlaista päätöstä uudesta kodista tehdään. Laittelen tässä loman ja päivien mittaan uusia kuulumisia Hennin ja Nemon elämästä. Toivotaan, että Nemo pian pääsisi omaan loppuelämän kotiin :)

015.jpg

Nemon kuulumisia siis päivitetään Kiiran blogiin, ja sieltä voi lukea lisää. Kari ei ole vielä Henniä tai Nemoa tavannut, mutta itse olen Nemon nähnyt, ja suloiselta tapaukselta se vaikutti. Toivotaan että Nemolle löytyisi koti, jossa se saisi viettää lopun elämäänsä. Bullihan ei kaikille sovi, joten kehoitan kaikki miettimään tarkoin, jos Nemo alkoi kiinnostamaan.