Pikkuhiljaa aletaan valmistautua koiran tuloon, vaikka h-hetkeen onkin aikaa vielä pari viikkoa. Mutta haluan etteivät kissat saa mitään järjetöntä stressiä koirasta ja sen tuomista pikkujutuista. Siten ollaankin vaihdeltu kissojen rutiineja vähän, jotta sekä niillä että koiralla olisi helpompaa.

Ihan ensimmäiseksi nostettiin kissojen ruokakupit pakastimen päälle joskus pari viikkoa sitten, ja hienosti ovat oppineet syömään siellä. Tosin pakastimen päällinen on sen verran pieni, että märkäruokakupit eivät sen päälle mahdu. Joten märkäruoka syödään yhä lattialta, en tiedä mitä sen kanssa tehdään kun koira tulee.

Tämä vessan ovi on vielä arvoitus miten se saadaan tukittua koiralta. Sen karmit kun ovat ihan väärät koiraporttiin, ja ovikin aukeaa väärään suuntaan.

Seuraava askel oli sitten koiran tilan rajaaminen. Me pohdittiin pitkään mikä olisi parasta sekä koiraa että kissoja ajatellen, ja päätettiin lopulta eristää koira meidän makuuhuoneeseen aina silloin kun se jää yksin. Muualla asunnossa kun riittää vähän liikaa tuhottavaa. Lisäksi makuuhuoneen ovenkarmit oli ainoat johon menee kunnolla normaalin kokoinen turvaportti, ja kissat voivat liikkua ympäri asuntoa myös silloin kun olemme poissa.

Ostimme siis Lidlistä turvaportin, joka maksoi 29,90. Se on ihan terästä, tosin maalattu. Tuntuu tosi kestävältä ja turvalliselta. Peto osasi hypätä sen yli heti alkuun, mutta Ansan kanssa meidän on tarvinnut tehdä harjoituksia. Aluksi portin molemmilla puolilla oli tuolit, ja Ansa hyppäsi niiden kautta makuuhuoneen puolelle. Kun se sujui jo mallikkaasti, siirryimme askeleen eteenpäin ja tuolit vaihdettiin maitolaatikoihin.

Nyt kun maitolaatikoiden kanssa on treenattu tarpeeksi, niin nyt on avustukset otettu pois, ja Ansa osaa hypätä ensin portin päälle, ja sen jälkeen sen yli. Eli vähän puuttuu ketteryyttä, mutta eihän sillä tyylillä ole väliä, kunhan pääsee yli ;) Petohan hyppää ihan puhtaasti yli, eli ilman kosketusta porttiin.

Tänään sitten vähän ommeltiin Ansan kanssa Karille peittoa. Eli tein sille peiton, jonka mukana se saa meidän hajuja tutuksi, ja joka me voidaan ottaa mukaan kun saadaan pentu kotiin ja pentulootan hajut tulevat mukana turvaksi. Ansa oli heti alusta asti mukana, ja jatkoi sinnikkäästi avustusta ompeluun asti.