Parisen viikkoa sitten menetin järkeni töissä lemmikkiosastolla ja ostin paljon puhutun Furminaattorin. Se on siis suosittu harja, jolla saa eläimestä helposti irti irtokarvaa ja pohjavillaa. Furminaattoreita on monen eri kokoisia, itse ostin kissoille tarkoitetun pienimmän koon.

Peto ei ole koskaan tykännyt kun sitä harjaa, mutta furminaattorilla harjatessa se jopa kehrää. Tosin ei se sitäkään jaksa viittä minuuttia kauempaa, mutta olenkin harjaillut sitä nyt vähän joka päivä. Kuulemma furminaattorilla ei saa kissaa kokonaan kaljuksi, vaikka karvaa sillä lähteekin todella paljon. Lisäksi kaikki karva ei edes tartu sen harjaksiin, ja lopuksi turkki onkin vedettävä vielä tavallisella harjalla, jotta kaikki irtokarvat saadaan leijumasta pois.

Ansaakin olen vähän harjaillut furminaattorilla, mutta siitä ei ole juurikaan apua sen turkin kanssa. Ansan turkki kun on ihan silkkimäistä, ja siihen ei tunnu tarttuvan kunnolla mikään harja. Saimmekin kasvattajalta ohjeeksi nyppiä sen kuollutta irtokarvaa ihan sormilla, ja se tuntuukin olevan ainut keino mikä auttaa kuolleisiin karvoihin. Eli liian pitkät kuolleet karvat nypitään sen turkista säännöllisin ajoin, ja kyllä mä voin myöntää etten varmaan ikinä saa sen turkkia niistä siistiksi. Niitä kun tulee koko ajan, mutta katsellaan mitä Jaana sanoo seuraavan kerran kun se näkee Ansan.

Pedosta irronnut karvakasa on vähän isompi kuin mitä Ansasta lähti :D