Ensimmäistä kertaa uskalsin tilata zooplussasta jotain uuden vuoden jälkeen, kun tarvitsimme kissoille uutta petiä ja eksyin niiden sivuille. Silloinkin toimitus tuli nopeasti, ruuat ovat siellä edullisia ja paketti tulee tosiaan kotiovelle.

Nyt tällä kertaa päätin tilata enemmän ruokaa, niin ei tarvitse sitten olla koko aikaa miettimässä onko sitä nyt tarpeeksi ja milloin ehtii käydä eläinkaupassa. Lisäksi laskin, että säästämme todella paljon, kun tilaamme kaikki ruuat netin kautta. Tällä kertaa tilasin meidän perusruokia, sekä uuttakin.

Eli kissojen perusruokaan kuuluvat raksut, perusraksuna meillä on Royal Caninin Maine Coon, joka on tarkoitettu isoille kissoille. Sen raksut ovat tarpeeksi isoja, että niitä on oikeesti purtava ja ne luovat hyvän pohjan ison kissan ruokavalioon. Aiemmin olen ostanut raksuja 10kg säkin noin 7kk välein, mutta nyt otin sitä vain 4kg, jotta koko ajan olisi oikeasti tuoreita raksuja tarjolla. Raksujen rasva kun saattaa alkaa härskiintymään noin 5kk pussin avaamisen jälkeen. Penturaksuina meillä on aiemmin ollut RC:n kitteniä, sekä Hill'sin kitten lajikkeita. Nyt kuitenkin päätin kokeilla jotain muuta, ja ostin Iamsin penturaksuja 2,5kg.

Raksujen lisäksi kissojen ruokavalioon kuuluvat märkäruuat, ja yleensä mahdollisimman laadukkaat sellaiset. Alkuunhan Peto on ollut raa'an lihan syöjä, mutta ummetuksensa takia se ei voi juuri yhtään enää syödä raakaa lihaa. Eli nyt meillä käytetään märkäruokapusseja, vuokia ja purkkeja. Kaikki märkäruuat mitä tilasin, olivat tällä kertaa kitteniä, ihan vain Ansan takia.

Eli näitä tilasin tällä kertaa:

- Animondan Rafine Soupe kitten 40 x 100g

- Animondan Carny kitten 6 x 200g

- Iams fresh pouches kitten 12 x 100g

- Royal Canin Maine Coon 4kg

- Iams kitten & junior 3,5kg

Yhteishinnaksi tuli 84,21€ ja ilmaiset postikulut. Viikossa paketti tuli tosiaan siis ihan kotiovelle, joten voin aidosti suositella muillekin.

Tosin seuraavalla kerralla on aikomus tilata herkkujakin, nyt ne unohtui ihan täysin :D Laskin, että kun me annetaan päivässä 1-2 pussia märkäruokaa kissoille raksujen lisäksi, että noilla ruuialla selvittäisiin helposti kolme kuukautta. Mutta katsellaan, toivotaan että noilla tosiaan selvittäisiin kauan.