Nyt on tässä pitkään jo mietitty, että tälle pirulliselle koirakuumeelle varmaan tarvitsisi tehdä jotain. Muutetaan parin viikon päästä kaksi kertaa isompaan asuntoon, jossa lenkkimaastot on ihan vieressä ja mun koirakuume ei ole kadonnut vielä mihinkään.

Loppusuoralla onkin nyt sitten kaksi ulkonäöllisesti aika erilaista koiraa. Laitetaas tähän nyt vielä meidän kriteerit millaista rakkia haetaan, vaikka tosiaan pari rotua onkin jo muiden yli.

Tässä tärkeimpiä kriteereitä

- Alle 20kg

- ei mitään pehkoa, ei siis mitään hirvittävää panostusta turkin hoitoon

- Tärkeimpänä kriteerinä koiralle meillä on terveys. En millään kestäisi enää toista monisairasta koiraa, vaan haluan oikeasti panostaa koiran terveyteen jo alusta alkaen. Tiedän, ettei koskaan pennusta tiedä 100% onko se isona terve vai ei, mutta toisissa roduissa niitä rotuominaisia sairauksia vaan on enemmän kuin toisissa. Ja nyt tarkoituksena on ottaa juuri terverotuisista suvuista ja linjoista tuleva pentu. Lähinnä omat kammot on allergiat ja muut suolistovaivat, ne kun on mielestäni niitä pirullisimpia.

- Terveen koiran lisäksi kaipaamme koiralta hiljaisuutta kerrostaloon (ovikellosta ilmoittaminen on normaalia, mutta jokaista askeleen haukkumista ei tarvitsisi olla)

- intoa lenkkeillä pitkiäkin lenkkejä maastossa, mutta toisaalta taas jos parina päivänä lenkit jää vähemmälle niin ettei se hypi jo pitkin seiniä.

-koiran pitäisi tulla toimeen kissojen kanssa, eli ne eläisivät keskenään ja leikkisivät keskenään.

- haluaisin kokeilla sen kanssa erilaisia harrastuksia flyballista jäljestykseen ja agista tokoon. Mitään verenmaku suussa kilpailua en ehkä ole halukas harrastamaan, vaan normaalia yhdessä tekemistä ja samalla toisiin koiriin ja koiraihmisiin tutustumista.

- koiran tulee kulkea myös bussissa sylissä ympäri kaupunkia. Ja se on tarkoitus opettaa kyllä jo heti pennusta.

- koiran jonka kanssa vaeltaa pitkin metsiä, ilman että se häviää silmistä heti kun sen päästää vapaaksi, ja toisaalta sitten taas koiran, jonka kanssa voi touhuta sisälläkin kaikenlaista.

- sellainen joka paikan höylä, joka kuitenkin osaa rauhoittua kun on sen aika, ja sellainen joka tulee toimeen myös ystävien koirien kanssa.

- borderin parta vielä menee, mutta snautseri on taas jo liikaa.

- niin ja brassia ei tule sen takia, etten vaan nyt kestä toista brassia tähän väliin. Se muistuttaisi liikaa menneistä, enkä vaan osaisi ottaa sen kanssa "alusta". Siis musta tuntuu etten osaisi ajatella sitä uutena koirana, samalla tavalla mitä toisen rotuista. Lisäksi rodun sisäiset riidat ja rodun terveysongelmat saa mut miettimään toisia rotuja. Joten valitettavasti brassi on pois laskuista, ihan sama mitä ehdottelette.

-------------------------------------------------------

Nyt tavoitteena onkin tutustua mahdollisimman moneen eri tyyppiseen koiraan, sekä pinsereihin että bordereihin. Ja tosiaan kukaan ei voi luvata mulle 100% tervettä koiraa, enkä mä sellaista ole etsimässäkään. Haluan vain koiran, josta saisin nauttia mahdollisimman kauan, ja jonka kanssa voisin touhuta kaikenlaista. Haluan päästä kokemaan mikä ois se mun oikea laji sen koiran kanssa, ja haluan harrastaa koiran kanssa muutakin kuin eläinlääkärissä ravaamista.

Pinsereissä kaihi nyt on tosiaan melkein joka linjassa, samoin ne halkeilevat korvat. Bordereissakin näytti olevan jonkin verran silmäongelmaa, mutta jotenkin mulle on jäänyt kuva ettei niitä niin paljoa kuitenkaan tutkita. Keskitytään enemmän näyttötuloksiin muutenkin, tai sitten mä olen vaan löytänyt sen sorttisia kasvattajia.

 

Niin että kummankohan Ansa ja Peto haluaisivat kaverikseen, pinserin vai borderin?